I Concurs de Rondalles Luis Bernabé

I Concurs de Rondalles Luis Bernabé

Les bases de l´I Concurs de Rondalles Luis Bernabé ja s´han publicat. Les obres es podran presentar fins a les 14.00 hores del dilluns 4 de novembre

Amparo Blasco Gascó / Ja s'ha obert el termini del I Concurs de Rondalles Luis Bernabé, una iniciativa organitzada per la regidoria de Cultura amb la col·laboració de la comparsa Llauradors. En aquest concurs pot participar qualsevol persona que residisca a Espanya i que segons l'edat optarà al premi d'una de les tres categories que contemplen les bases: Infantil de 6 a 12 anys, Juvenil de 13 a 16 anys i Adult, a partir de 17 anys.


Cadascuna d'aquestes categories compta amb un sol guardó, dotat de 400 euros en metàl·lic en la d'Adult i 75 euros cadascuna de les dues restants.


La temàtica de les rondalles és lliure encara que haurà de fer al·lusió a l'entorn del món dels llauradors, bé des d'una perspectiva de les Festes de Sant Bonifacio o des d'un prisma històric i tradicional d'aquelles persones que antany treballaven en l'agricultura.


Les obres es podran presentar fins a les 14.00 hores del dilluns 4 de novembre, bé per correu electrònic o bé personalment o per correu postal i en el cas dels autors menors de 13 anys, els pares deuran autoritzar l'ús de les dades personals dels seus fills.


Pepe Milán, president de la comparsa Llauradors, ha explicat que l'objectiu d'aquest concurs és fomentar les rondalles com una forma d'expressió i creació artística de la literatura tradicional i popular valenciana, a l'entorn del món del llaurador i del poble de Petrer.


També ha comentat que el jurat estarà format per persones qualificades i vinculades a l'àmbit de l'ensenyament, la llengua i la literatura i que les obres premiades seran publicades en els mitjans de comunicació locals. A més, ha recordat que les característiques de les obres i forma de presentació es poden consultar en les bases publicades tant en la pàgina web de la Unió de Festejos, www.petrerenfestes.com, com en la de la comparsa Llauradors, www.comparsalabradores.com.


Per la seua banda el regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha recordat que el I Concurs de Rondalles Luis Bernabé va ser una de les propostes aprovades en l'última convocatòria del fòrum de participació “Proposa Cultura”. A més, ha animat a totes aquelles persones que els agrada escriure que no dubten a participar en aquest concurs, promogut pels Llauradors amb motiu de la commemoració del 75 Aniversari d'aquesta comparsa.

0 COMENTARIOS

Escribe un comentario

    Tu email no será publicado. Campos requeridos marcados con *

    Cancel reply

0 comentarios